Đề thi học kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh năm 2020 – 2021 gồm 4 đề kiểm tra cuối kì 2 có đáp án chi tiết kèm theo. Đây đúng là tài liệu hữu ích dành riêng cho những em học viên lớp 11 ôn luyện và củng cố kỹ năng và kiến thức đã học một cách nhanh gọn nhất.

trải qua 4 đề kiểm tra cuối kì 2 lớp 11 giúp những em củng cố lại những kỹ năng và kiến thức đã được học của môn tiếng Anh và rút kinh nghiệm cho bài thi học kì 2 sắp tới đây. Vậy tiếp trong tương lai là nội dung chi tiết đề thi, mời những em cùng xem thêm và tải tài liệu tại đây.

Đề thi kì 2 môn tiếng Anh lớp 11 năm 2020 – 2021

  • Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 11
  • Đáp án đề thi học kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh

Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 11

SỞ GDvàamp;ĐT …………….

TRƯỜNG THPT …………….

 

KIỂM TRA HỌC KỲ II- NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH (CƠ BẢN) LỚP 11

Thời gian làm bài : 45 phút.

I. Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differently from the others. (0.5p)

1. A. waited B. mended C. objected D. faced

2. A. studies B. flourishes C. finishes D. glances

3.A. sun B. solar C. safe D. sure

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose first stress is different from the rest.

4.A. treasure B.purpose C. structure D. suggest

5. A. wonder B. believe C. prepare D. transport

II. Choose the best part (A, B, C or D) to complete the sentence. [3p]

6.Swimming and water skiing are both ____________ sports.

A. aquatic

B. air

C. appreciated

D. attracted

7.The women __________ outside are our colleagues.

A. are standing

B. stand

C. who standing

D. standing

8.It was Mary ____________ to help us.

A. who comes

B. it comes

C. that came

9.This is Mrs. Green, _________ son is my student

A.who

B. whose

C.that

D. they

10.Mr. Brown is an avid stamp _________________.

A. collect

B.collector

C. collection

D.collecting

11.- A: ____________ ? – B: It’s five thousand dong.

A. How long is it

B. How much is it

C. How far is it

D. How high is it

12.Farmers use more and more _____them to grow better crops but harm the environment.

A. powerful chemicals who help

B. powerful chemicals which help

C. which powerful chemicals help

D. powerful chemicals help

13. The khách sạn staff are always friendly and courteous.

Which word has the CLOSEST meaning to the underlined word.

A. perfect

B. helpful

C. polite

D. efficient

14.I am the last one ________ of the news.

A. informing

B. to inform

C. to be informed

D. inform

15.It was the boy ______ broke the window.

A. which

B. who

C. whom

D. whose

16.Nobody helps me to send this document to my office, _____?

A. does he

B. do they

C. don’t they D. doesn’t she

17. I am rude to her, __________?

A. am I

B. am not I

C. aren’t I

D. are I

III. Read the passage carefully, then choose the correct answer. [1P]

In an early survey conducted in 1888, a billion and a half people inhabited the earth. Now, the population is about six billion and is growing fast. Even though the rate of growth has begun to slow down, most people believe the population size may be eight billion during the next several years.

If we examine the amount of land available for this ever increasing population, we begin to see the problem. Not all land is useful to us because it cannot produce food. We can cut out about one fifth of it because it is covered by snow and ice. Then we can cut out another fifth because it is desert. Another fifth is mountains. The other fifth does not have enough soil for crops to grow because it is bare rock. Obviously, with so little land to hỗ trợ tư vấn us, we should take great care not to reduce it any more or with the rapidly growing population we may sooner or later lack food to eat and place to live in.

18.What is the main topic of the passage?

A. The world’s population and the shortage of cultivated land.

B. The growth of the world’s population.

C. The necessity of reducing the rate of birth.

D. The shortage of cultivated land.

19.The world’s population ______ at present.

A. has stopped growing

B. is still growing

C. is decreasing rapidly

D. stands at about eight billion

20.According to the passage, we ______.

A. can cultivate on all land.

B. are not influenced by the land reduction

C. can grow crops on bare rock

D. should protect land

21.Which of the following is closest in meaning to the word ‘bare’ in the second paragraph?

A. hard

B. empty

C. treeless

D. rough

22.Which of the following sentences is not true according to the passage?

A. Most of the world’s land are uncultivated.

B. The rapid growth of population may lead to a shortage of land.

C. Only one fifth of the world’s land is being cultivated.

D. There has been a dramatic reduction of the birth rate.

IV. Read the passage and fill in each gap with a correct word. [1p]

Plants supply man with food, clothing, and shelter – his most important needs. Many of our most useful medicines are also made from (23)…… . In addition, plants (24)……..beauty and pleasure to our lives. Most people enjoy the smell of flowers, the sight of a waving grain field, and the quiet of a forest. (25)…….., not all plants are useful to man. Weeds that grow in fields and gardens choke off useful plants. Tiny bits of pollen from certain plants cause (26)……diseases as asthma and hay fever. Other plants destroy millions of .dollars worth of crops yearly.

23. A. plants B. platation C. planting D. planted

24. A. cause B. send C. add D. bring

25. A. Although B. Therefore C. However D. Moreover

26. A. the B. any C. same D. such

V. Supply the correct word form. [1.5p]

27. The fish look so…………….. swimming about in the tank BEAUTY

28. Books provide the reader with a lot of…………………… INFORM

29. ………………………, if the wind does not blow, there is no wind energy FORTUNE

VI. Finish each sentence in such a way that it means exactly the same as the one printed before it. [1.5p]

30.The dog grabbed at the piece of meat and ran away.

A. It was the dog that grabbed at the piece of meat and ran away

B. It was at the piece of meat that the dog grabbed and ran away

C. The piece of meat was grabbed by the dog and ran away.

31. It is said that many people are homeless after the floods.

A. Many people are said to have been homeless after the floods.

B. Many people are said to being homeless after the floods.

C. Many people are said to be homeless after the floods.

32. It’s John. He has never eaten hot Vietnamese food.

A. It’s John who has never eaten hot Vietnamese food.

B. It’s John which has never eaten hot Vietnamese food

C. It’s John whom has never eaten hot Vietnamese food.

VII.Choose the answer which needs correcting.[1.5p]

33. They climbed (A)Mount Rainer, that (B) is in (C) the state of Washington.(D)

34, One of the people which (A)I admire mostis (B)my history (C)teacher.

35. It was (A) the dictionary which(B) I borrowed from (C) the teacher last week.(D)

Đáp án đề thi học kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh

Câu Đáp án
0.1 điểm/c
1 D
2 A
3 D
4 D
5 A
0.25 điểm/c
6 A
7 D
8 C
9 B
10 B
11 B
12 B
13 C
14 C
15 B
16 B
17 C
0.2 điểm/c
18 A
19 B
20 D
21 D
22 D
0.25 điểm/c
23 A
24 D
25 C
26 D
0.5 điểm/c
27 Beautiful
28 Information
29 Unfortunately
0.5 điểm/c
30 A
31 C
32 A
0.5 điểm/c
33 B
34 A
35 B

………….

Mời những bạn tải file tài liệu để xem thêm nội dung chi tiết

Có thể bạn quan tâm:

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *